Ms Irina Bokova, Director-General of the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation (UNESCO) is visiting the University of Queensland where UNESCO's 2010 World Press Freedom Day (WPFD) will be held for the first time in the Pacific region.
Ms Bokova is the first woman to hold the post of Director-General of UNESCO and will deliver her Oration as part of the official public opening of 2010 WPFD.
Cost: Free RSVP/ ticketed event: Yes.
Normal 0 false false false EN-AU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4
Ирина Георгиева Бокова е български политик и дипломат. Тя е бивш заместник-министър (1996) и министър (1996-1997) на външните работи от БСП в правителството на Жан Виденов, бивш посланик във Франция и Монако, Организацията на Обединените нации за образование, наука и култура и постоянен представител в..................
Pодена на 12 юли 1952 в София, България в семейството на видния деец на БКП Георги Боков (1920-1989) (главен редактор на официалния печатен орган на комунистическата партия в. „Работническо дело“ и секретар на ЦК на БКП, сочен от някои за убиец на Райко Алексиев [1].) Тя е сестра на Филип Боков (1948-) (бивш депутат, началник на политическия кабинет на премиера Сергей Станишев и към 2009 г. посланик в Словения)
· · 1996: първи заместник-министър на външните работи в правителството на Жан Виденов
· · 1996 - 1997: министър на външните работи в правителството на Жан Виденов
· · 2001 - 2005: народен представител в 39 Народно събрание от "Коалиция за България"
Ирина Бокова има два брака. Първият брак е с Любомир Коларов, с когото имат дъщеря Ная и син Павел.
Вторият брак е с Калин Митрев. Бокова запазва бащината си фамилия и при двата брака.
===================================================================
Оги, за горната ли другарка става на въпрос в статийката? Жалко че съм закъснял за тази така сърдечна среща с нея, очите ми се просълзиха от умиление и изведнъж ми домириса на така добре познатите червени макове... Въртим, сучем - "Ний пак сме тук", отърване няма...